loader

DETSKÝ NÁKRČNÍK / NEKONEČNÝ ŠÁL Z KONFETTI

 

Keď sme v roku 2017 robili zoznam značiek, ktoré mať v ponuke, nórska Sandnes Garn bola jasnou voľbou. Nebolo to však tak jednoduché, keďže sme sa na začiatku chceli (a stále sa chceme) primárne zameriavať na háčkovanie a macramé. Na druhej strane, mať vlnu nie je nikdy na škodu, najmä v zimných mesiacoch a tak sme to skúsili. Nemohli sme však, aj keby to bol ten najideálnejší scénár, objednať hneď všetko, museli sme si vybrať.

Náš prvý a jednoznačný favorit bola Konfetti – 100% superwash merino vlna a tu je výsledok nášho testu: je úžasná, jemná, veľká, takže sa s ňou výborne pracuje, je hrejivá a je krásna a veľmi fotogenická.

Sestra z nej uštrikovala snood pre dcérku (11 rokov) a spotrebovala na šál približne 1+ kúsok klbka, pre menšie deti, prípadne pre tenší snood, úplne postačí jedno klbko.

 
Materiál

 

  • priadza Konfetti Sandnes Garn 2 x 100g klbká
  • kruhové ihlice č. 7 dĺžka 40cm (aj s ihlicami)
  • označovač - odporúčam označiť si koniec riadku označovačom aby ste nestratili prehľad

 

 

 
Postup

 

Parametre snoodu

  • vhodné pre deti vo veku cca 10 – 12 rokov
  • priemer 28-30 cm
  • dĺžka cca 26 cm

Návod je veľmi jednoduchý a priemer je možné prispôsobiť pridávaním / uberaním očiek, vždy v násobku 4-och, t.j. aby sa výsledný počet očiek dal vydeliť číslom 4.

Pletieme na kruhových ihliciach takže stále dokola.

Nahodíme si 72 očiek.

1. – 8. riadok -> *2 očká hladko, 2 očká obratko* - opakujeme *-* do konca riadku.

Keďže pletieme do kruhu, pokračujeme plynulo v striedaní očiek. Nad hladkým očkom bude zas hladké a nad obráteným obrátené.  Pri prvom riadku je dôležité dať si pozor aby sa Vám práca nepretočila ( ako mne ... ).

9. – 34. riadok -> všetky očká obratko.

35. – 43. riadok -> *2 očká hladko, 2 očká obratko* - opakujeme *-* do konca riadku

Uzavrieme očká. Hotovo.

 

NÁVOD V PDF TU.

 

Komentáre